Home

Bergrestaurant koks spelen in de Eet-Klasse

Ze koken - spreekwoordelijk - op het hoogste niveau.

Haute cuisine, maar dan anders. Ook in de bergen van Oberstdorf en Kleinwalsertal is gezorgd voor een 'topkeuken'. De chefs van de bergrestaurants beschikken over de hoogstgelegen arbeidsplaatsen van de Allgäu. Hoog is ook het niveau, waarop gekookt wordt. En dat vereist de nodige ervaring en expertise. Van currywordt tot lamsfilet, en van hert tot bio-burger - de kookteams zijn 'top fit'. Wij hebben nagevraagd, wat er zoal in de pannen zit van de bergkoks.

We kunnen alles maken, grijnst Armin Meitinger, manager van de bergrestaurants op de Fellhorn. De menukaart is afhankelijk van diverse factoren. "Welk jaargetijde is het, hoe oud zijn de gasten?" Jongeren hebben liever curryworst of gyros, skiërs Kaiserschmarrn en Germknödel, ouderen klassiekers als Wiener Schnitzel en varkensvlees. "Onze menukaart weerspiegelt vele smaken', legt Meitinger uit.

Armin Meitinger en zijn collegas's zijn ook in topvorm wanneer er sprake is van een 'besloten evenement'. Tijdens trouwerijen, doopfeesten, privé feesten en bedrijfsaangelegenden - "dan kunnen wij ons uitleven", zegt Meitinger. Dan bestaat het menu bijvoorbeeld uit buffelmozarella met meloen, varkenshaas met paddestoelen en een verse fruitsalade.

Tourismus Oberstdorf Fellhorn Lena Alger (17)

Allemaal een kwestie van saus

Terug naar het thema sauzen: "sauzen zijn mijn ding", zegt Thomas Vorholzer, chef op de Ifen. In bergrestaurant Hahnenköpfle wordt een hamburger een ware smaakbelevenis. Zoals de Ifen-Burger, die de komende winter regelmatig op de kaart zal staan. Vlees uit de regio, spek voor een unieke smaak, wisselende aardappel bijgerechten en een speciale saus onderscheiden de Ifen-Burger ten op zichte van andere soortgenoten.

En de burger krijgt een broertje - de Bio-Burger. "We hebben lang geëxperimenteerd en veel uitgeprobeerd", legt Vorholzer uit, "Maar nu is de Bio-Burger daar." Het 'vlees' is verse groente, gegarneerd met boekweit en vegetarische saus.

En wanneer het om de tweede gang gaat, zorgt de Vorarlberger voor verwondering. "Wanneer je aan het begin een beetje ruime overhoudt, kan je later nog wat nemen", zegt hij grijnzend en verwijst naar zijn tweede culinaire en calorierijke passie: de Strudel. Dit heerlijke gerecht rondt iedere maaltijd af.

Collega Petra Socher, chef op de Nebelhorn deelt met ons het recept voor heerlijke hertengoulash.
Eet smakelijk!

Petras hertengoulash

Ingrediënten (4 personen)

1 kg hertenvlees
2 el geklaarde boter
3 uien
2 el tomatenpuree
2 el meel
1/4 l rode wijn
400 ml wildbouillon
3 laurierbladeren
8-10 jeneverbessen
4 el veenbessen

Petra

Bereiding

Braad het licht gezouten en gepeperde hertenvlees aan in de boter. Haal het vlees uit de pan en bak de uien in het vet aan. Voeg de tomatenpuree toe en zet het geheel licht aan. Doe het vlees weer in de pan en voeg de meel toe. Blus het geheel af met de wijn en de bouillon. Laurierblaadjes en jeneverbessen erbij. Breng het gerecht aan de kook en laat de pan op een klein vuurtje ca. 1 1/2 tot 2 uur smoren. Tot slot de veenbessen erdoorheen roeren en op smaak brengen met zout en peper. Semmelknödel passen goed bij deze hergengoulash!

Loopt bij jou het water ook in de mond en wil je Petras hertengoulash testen? Zoek je droomaccommodatie uit en verzekere je van een veelzijdige wintersport in de tweelandenregio Oberstdorf-Kleinwalsertal.

Nu zoeken en boeken
Viktoria-Winter-Aussen-neu klein

Artikel liken of delen: